Как да научим бебето си да четеКак да научим бебето си да чете

Когато учите бебето си да чете, това не само поставя началото на една доживотна любов към четенето, но и насърчавате изключително растежа и развитието на мозъка му. Когато родителите разберат как расте мозъкът и защо расте по този начин, те със своята любов и разбиране могат да станат най-добрия учител, който детето им някога ще има.

За 55 години, откакто Глен Доман написа Как да научим бебето си да чете, хиляди родители прочетоха книгата и в резултат на това, десетки хиляди деца тръгнаха по пътя към интелектуалното съвършенство. Децата имат огромен потенциал и способности. Те могат да се научат да четат в много ранна възраст. Те могат да четат, искат да четат и ние силно вярваме, че трябва да четат. Малките деца имат изгарящо и безгранично желание да учат и могат да научат абсолютно всичко, ако родителите знаят как да им покажат пътя.

Развитието на мозъка е динамичен и непрекъснато променящ се процес. Когато учим малкото дете да чете, развиваме слуховите и зрителните му пътища към мозъка. Мозъкът расте, когато се използва.

Институт за осъществяване на човешкия потенциалwww.iahp.org

  Книгата Как да научим бебето си да чете представя революционната идея, че най-малките трябва да получат възможност да учат и да усвояват нови знания до шест годишна възраст.

Много родители казват, че удоволствието да бъдат с децата си, учейки ги да четат и наблюдавайки ги да растат ежедневно, е най-великото преживяване в живота им.

„Казвах ви, че може да чете…“ – Г-н Люнски „Един ден, не много отдавна, я намерих на пода във всекидневната да прелиства френска книга. Тя просто ми каза: „Ами, мамо, прочетох всички книги на английски в къщата.“ Това ме разби. Не можехме да я спрем да чете, откакто стана на три.“ – Г-жа Джилкрист, майка на четиригодишната Мери

„Използвах метода ви с дъщеря ни, когато беше на две години, а на три тя вече четеше заглавията във вестниците. В момента е отлична студентка в университет на шестнадесет години. Препоръчвам вашата книга на всички млади майки.“ — Майка от Калифорния, САЩ

Как да научим бебето си да чете от Глен Доман и Джанет Доман

  Глен Доман е доказвал многократно, че бебетата са много по-способни да учат, отколкото някога сме мислили. Той изследва дълги години защо децата от раждането до шестгодишна възраст учат по-добре и по-бързо от по-големите деца и намира практическо приложение на труда си в тази книга. Като основател на Института за осъществяване на човешкия потенциал, той създава домашни програми, които всеки родител може да следва.

Как да научим бебето си да чете показва колко лесно и приятно е да научите малкото си дете да чете, предоставяйки му умения, които са базови за академичния успех. Книгата обяснява как да започнете и разширите програмата по четене, как да създадете и организирате необходимите материали и как по-добре да развиете собствения му потенциал за четене.

Следвайки простата ежедневна програма по спокоен и любящ начин, можете да дадете възможност на детето си да изпита радостта от ученето – така, както са го изпитали милиони деца по целия свят. С помощта на книгата Как да научим бебето си да чете ще дадете на детето си мощно предимство за цял живот.

  Глен Доман получава дипломата си по физиотерапия от Университета в Пенсилвания през 1940г. От този момент той започва новаторска дейност в сферата на развитие на детския мозък. През 1955г. основава Института за осъществяване на човешкия потенциал във Филаделфия, Пенсилвания. В началото на 60-те световноизвестната работа на института с деца с мозъчни увреждания води до жизненоважни открития относно растежа и развитието на здрави деца. Авторът изследва, работи и живее с деца от над сто нации – от най-цивилизованите до най-примитивните.

Книгите му от поредицата Нежната революция като Как да научим бебето си да чете, Как да научим бебето си на математика и Как да дадем на бебето си енциклопедични знания го правят най-продавания автор на книги за родители.

Джанет Доман е директор на института и е дъщеря на Глен. Тя израства в института и участва активно в работата с деца с мозъчни увреждания, когато е още на девет години. След завършване на следването си в Пенсилванския университет, Джанет се посвещава на обучение на „най-добрите родители в света“, помагайки им да открият огромния потенциал на своите деца и собствения си потенциал като учители.