Как да възпитаме перфектни деца? / Пренатална педагогика

С КАКВО ДА ЗАПОЧНЕМ?

„Всяко начало е трудно!“
  1. Най-важното: не си поставяйте за цел да възпитате вундеркинд или гений.  Ако гоните резултати, можете да преуморите детето. Ако ги демонстрирате пред  другите, можете да развалите характера на детето.
  2.  Не се хвърляйте от едно модно увлечение към друго. Малките деца са консервативни и бързо привикват към определен начин на живот. Промяната винаги е малка травма. Ако често си сменяте възгледите за развитието и възпитанието на детето, можете да увредите психиката му.
  3.  Когато изберете някой от методите на обучение – бъдете критични. Не приемайте всичко на сляпо. Във всяка методика има подходящи и не толкова подходящи за вашето дете позиции.
  4.  Не се страхувайте от липсата на професионализъм. Само вие, със сигурност, знаете най-добре кое е добро за детето ви и кое – не.
  Възпитанието на бебето преди неговото раждане е възникнало още в древен Китай. Преди повече от хиляда и петстотин години майките системно са изпълнявали ритуални песни за своите бебета, което подобрявало техния  характер в бъдеще. В Япония, бременните жени са посещавали специални общности, където са се развивали в музикално и естетическо отношение. Тези общности са се намирали в много живописни места, смятани за резервати. В Африка, възпитанието преди раждането се е осъществявало чрез танци и ритмични движения. Всяко общуване с бебето, от разговорите до ежедневното пеене на приспивни песнички, е изключително важно. За четиридесетте седмици бременност, бебето привиква към майката. Между тях се създава неразривна връзка. През целия период те се учат да се разбират взаимно. Не забравяйте – макар да е част от вас, бебето си остава индивидуалност със свой темперамент и характер. Затова още от първите дни на бременността е необходимо да се общува с бебето, за да може то след раждането да я разпознава и да се чувства в безопасност. Дородовото възпитание силно повлиява на процеса на раждане. Дородовото възпитание играе важна роля при формиране на бъдещия характер на детето. Днес съществуват много източници на информация за дородово възпитание. Съществуват и най-различни методи. Един от най-популярните е музикалното възпитание на детето. Този принцип се състои в слушане на определена музика от бременната жена. Така, възпитанието на бебето преди раждането започва с прослушване на музикални произведения, които помагат да активират в него различни психични и физиологични процеси, необходими за правилното му развитие. Много важно е, също така, как бременната диша, как се движи или разговаря. И още: http://www.moetodete.bg/bremennost/prenatalno-vuzpitanie.html